Dit lyk moeilik om gewig te verloor. Wat u regtig moet doen, is om meer kalorieë te verbrand as wat u verbruik. As u genoeg fisiese aktiwiteit kan doen om 'n ekstra 500 kalorieë per dag te verbrand, kan u binne 'n week 0,5 kg verloor, en dit kan verdubbel word as u ook u voedselinname met 500 kalorieë per dag verminder. Daar is verskillende maniere om 500 kalorieë te verbrand, byvoorbeeld deur te draf, huiswerk in die tuin te voltooi, met kinders te speel, ens. Die sleutel is om lekker oefeninge te doen, sodat u dit gereeld kan doen.

Stap

Metode 1 van 3: Doen konvensionele sport

Verbrand 500 kalorieë Stap 1

Stap 1. Doen 'n sprint

Hardloop, hetsy buite of op 'n trapmeul, alleen of saam met vriende, is 'n goeie manier om kalorieë te verbrand. As jy 10 km per uur of 10 minute per 1,5 km hardloop, kan jy in ongeveer 45 minute 500 kalorieë verbrand. U kan die tyd tot 30 minute verkort deur teen 13 km per uur te hardloop.

• U kan die tyd tot ongeveer 25 minute verkort deur interval-naellope te doen (afwisselende naellope met hoë en lae intensiteit).
  • Hou in gedagte dat die verbrande kalorieë en die tyd wat dit neem slegs skattings is, wat kan afhang van baie faktore, soos liggaamsgewig en metabolisme. Tensy anders vermeld, beskryf die ramings in hierdie artikel mense wat tussen 65 en 70 kg weeg.
Verbrand 500 kalorieë Stap 2

Stap 2. Draai stadig of loop ten minste 1 uur

As jy nie heeltemal wil hardloop nie, probeer om stadig te draf. Aangesien draf nie 'n baie intensiewe aktiwiteit is nie, moet u dit 60 minute lank doen teen 'n snelheid van 8 km per uur om 500 kalorieë te verbrand.

As u kies om teen 'n snelheid van 5,5 km per uur te stap, kan u binne 90 minute 500 kalorieë verbrand

Verbrand 500 kalorieë Stap 3

Stap 3. Gaan stap vir 1 tot 2 uur in die natuur

As u in die natuur op goeie roetes stap in dieselfde tempo as om te loop, kan u binne 90 minute 500 kalorieë verbrand. As u vinniger loop, of deur 'n verskeidenheid terreine, soos heuwels en rotsagtige paaie, kan die tyd tot ongeveer 60 minute of minder verkort word.

Met soveel veranderlikes soos terrein en ander faktore, is dit moeilik om die regte hoeveelheid tyd te weet om te stap, sodat u 500 kalorieë kan verbrand. As 'n algemene gids, doen dit net vir ten minste 1 uur

Verbrand 500 kalorieë Stap 4

Stap 4. Swem 'n paar rondtes

Swem 60 minute teen 'n lae spoed kan 500 kalorieë vir 'n gemiddelde persoon verbrand word. As u dit teen 'n matige tempo doen, kan u binne 40 tot 45 minute 500 kalorieë verbrand.

Matige spoed is om ongeveer 40 minute in 'n 33 m lange swembad (of gelykstaande aan 'n swem van 1,5 km) 66 minute lank te swem

Verbrand 500 kalorieë Stap 5

Stap 5. Ry op 'n stilstaande fiets of ry buitenshuis

Fietsry vir 40-70 minute (afhangende van die spoed) kan 500 kalorieë verbrand. Dit geld vir u wat op 'n stilstaande fiets of 'n gewone fiets ry.

• Teen 'n matige tempo (nie 'n snelheid soos wedrenne of fietsry in die dorp nie) kan u binne ongeveer 60 minute 500 kalorieë verbrand.
  • Aan die ander kant, as u 'n draai-klas neem, neem dit ongeveer 40-45 minute, of selfs net 25-30 minute om 500 kalorieë te verbrand.
Verbrand 500 kalorieë Stap 6

Stap 6. Gebruik 'n trapklimmer

Met hierdie metode kan u vinnig 500 kalorieë verbrand. Deur 'n trapklimmer ('n oefeninstrument wat die beweging van mense wat met trappe opkom) na te boots vir 45-50 minute, kan 500 kalorieë vir 'n gewone persoon verbrand word. As u egter by die huis of elders op en af trap, draf u ongeveer 30 minute by tot die totale benodigde tyd.

U kan ook die trappe opdraf in die wolkekrabbers in u omgewing

Verbrand 500 kalorieë Stap 7

Stap 7. Trek 'n springtou

Om ongeveer 50 minute lank tou te spring, kan 500 kalorieë verbrand, maar dit kan moeilik wees om alles tegelyk te doen. Gelukkig kan u dieselfde aantal kalorieë verbrand deur 5 oefensessies, 10 minute elk of 10 oefensessies van 5 minute gedurende die dag te doen.

U kan ook verskeie oefeninge kombineer, soos om 25 minute tou te spring en 30 minute deur die dag te draf om 500 kalorieë te verbrand

Verbrand 500 kalorieë Stap 8

Stap 8. Doen aërobiese oefening teen die gewenste intensiteit

Om by 'n aerobics -klas aan te sluit, is ideaal om tyd saam met ou vriende deur te bring of nuwe vriende te maak. Deur aerobics met 'n hoë impak te beoefen, kan u binne 50 minute 500 kalorieë verbrand. U benodig 70 minute as u aërobiese oefening met 'n lae impak doen.

Aerobics in die water is minder intens as gevolg van hul dryfvermoë. Om 500 kalorieë te verbrand, het jy 2 keer langer nodig

Verbrand 500 kalorieë Stap 9

Stap 9. Doen joga vir 'n paar uur

Om 500 kalorieë te verbrand, moet u 2 uur lank joga doen. As u dit egter met ander aktiwiteite kombineer, doen joga vir 1 uur om die helfte van u daaglikse kaloriedoelwit te bereik.

As u Pilates doen, kan u binne ongeveer twee uur 500 kalorieë verbrand

Metode 2 van 3: Doen ontspanningsoefeninge om kalorieë te verbrand

Verbrand 500 kalorieë Stap 10

Stap 1. Speel 'n sport soos sokker of pluimbal

Die benodigde tyd sal afhang van die gekose sport. Oor die algemeen neem oefening wat sterk aktiwiteit vereis, korter tyd as ligte oefening.

• Speel enkeltennis binne 60 minute. As u dubbel speel, verhoog die tyd tot 90 minute.
  • Speel strandvlugbal vir 1 uur. U kan ook volleybal in die spel speel deur die tyd met 30-45 minute te verhoog om dieselfde effek te kry.
  • Speel pluimbal vir ongeveer 55 minute, of slaan 'n swaar sak vir ongeveer 60 minute.
  • Speel ongeveer 45 minute rugby, raak voetbal ('n soort rugby) vir ongeveer 50 minute, of basketbal vir ongeveer 50 minute.
Verbrand 500 kalorieë Stap 11

Stap 2. Speel gholf in die oggend

Hierdie relatief stadige oefening kan steeds die kalorieë wat u wil bereik, verbrand. Nooi 'n paar vriende om dit te speel. As jy 90 tot 100 minute gholf speel, kan jy 500 kalorieë verbrand as jy vinnig op die baan loop en die toerusting self haal. Moenie die trein of die caddy gebruik nie!

U kan ook 500 kalorieë verbrand deur twee uur lank bowling of frisbee te speel

Verbrand 500 kalorieë Stap 12

Stap 3. Doen selfverdedigingsoefeninge vir ongeveer 50 minute

By die gemiddelde persoon kan 500 kalorieë verbrand word deur aktief te oefen vir 50 minute van selfverdediging. U moet egter u onaktiwiteitstyd verminder, byvoorbeeld as u aandag gee aan die instruksies van u afrigter.

Verbrand 500 kalorieë Stap 13

Stap 4. Klim op die perd en gaan rond

U kan 500 kalorieë verbrand deur normaalweg ongeveer 2 uur perd te ry. U kan die tyd egter verkort deur vinnig perdry of oefen vir 'n wedstryd.

Onthou, tel slegs tye wanneer u te perd werk, en moenie pouses insluit nie. U kan dus 500 kalorieë verbrand deur ongeveer 3 uur perd te ry, insluitend 1 uur rustyd

Verbrand 500 kalorieë Stap 14

Stap 5. Doen rotsklim

Behalwe dat u die natuur kan geniet, verbrand u terselfdertyd ook kalorieë. As jy opgelei en ervare is, probeer om vir 40-60 minute in die natuur te klim. As u nie opgelei is nie, moet u dieselfde tyd muurklim.

Afhangende van die moeilikheidsgraad, sal die energie wat u spandeer om rotse te klim (binne en buite) wissel

Verbrand 500 kalorieë Stap 15

Stap 6. Gaan ski of snowboarden (as u in 'n land woon met 4 seisoene).

Vir mense wat 65-70 kg weeg, kan hulle 500 kalorieë verbrand deur 65 minute lank op 'n matige afdraande of op 'n matige sneeu te ski. Moenie vergeet om die tyd wat u aan die slee spandeer te verminder nie!

• As u langlauf, kan u binne 50 minute dieselfde resultaat behaal.
  • U kan ook 500 kalorieë verbrand deur waterski in 65 minute.
Verbrand 500 kalorieë Stap 16

Stap 7. Gaan rolskaatse of skaats

Rolskaats of ysskaats vir 50-60 minute kan 500 kalorieë verbrand. Dit geld as u dit matig doen op 'n relatief plat terrein (as u skaatsry).

Verbrand 500 kalorieë Stap 17

Stap 8. Probeer roei

U kan dit vir 1 uur doen. As u egter nie van water hou nie, oefen terselfdertyd met 'n roeimasjien in die gimnasium.

Onthou, tel slegs die aktiewe tyd wanneer u roei, nie die vrye tyd in nie, as u die uitsig op die meer geniet

Verbrand 500 kalorieë Stap 18

Stap 9. Surf

Natuurlik moet u onder die golwe in die see blaai, nie op die internet nie! Om 500 kalorieë te verbrand, surf ongeveer 60 minute op die strand.

• As jy naby 'n meer woon, probeer om vir dieselfde tyd op 'n paddleboard te ry.
  • As ekstra inligting, om 500 kalorieë te verbrand, benodig u ongeveer 5-7 uur om op die internet te blaai, afhangende van hoe gereeld u u ledemate beweeg terwyl u sit!
Verbrand 500 kalorieë Stap 19

Stap 10. Probeer dans

Dit is waarskynlik die lekkerste manier om kalorieë te verbrand! U kan 500 kalorieë verbrand deur 'n vinnige dans in 50 minute te doen. Die hoeveelheid tyd wat benodig word, sal afhang van die gekose dans.

• U kan byvoorbeeld 290 kalorieë verbrand deur 1 uur lank salsa te dans. Ballet of moderne dans wat vir 1 uur uitgevoer word, sal egter 310 kalorieë verbrand. Maagdans vir 1 uur verbrand slegs ongeveer 250 kalorieë.
  • Om 'n dans-tipe oefening soos Zumba vir 50-60 minute te doen, is genoeg om 500 kalorieë te verbrand.

Metode 3 van 3: Doen daaglikse aktiwiteite

Verbrand 500 kalorieë Stap 20

Stap 1. Sny die gras

Om ongeveer 2 uur per dag op die grasperk te sny, kan u doel bereik om kalorieë te verbrand. U moet egter 'n stootmaaier gebruik, nie 'n ritmasjien nie. As u u gras op 'n op en af plek sny, kan u binne 75 minute 500 kalorieë verbrand.

• Tensy u tuin baie groot is, moet u u bure moontlik vriendelik wees om hul grasperk te sny om 500 kalorieë deur hierdie metode te verbrand.
  • Probeer om hierdie rede hierdie metode met ander te kombineer. U verbrand byvoorbeeld 250 kalorieë deur die grasperk vir 1 uur te sny. Verhoog u aktiwiteit deur 30 minute te draf of ander soortgelyke oefeninge om die oorblywende 250 kalorieë aan te vul.
Verbrand 500 kalorieë Stap 21

Stap 2. Verwyder sneeu met 'n graaf (as u in 'n land woon met 4 seisoene)

Hierdie aktiwiteit is miskien nie lekker nie, maar dit kan kalorieë verbrand! Oor die algemeen kan 500 kalorieë verbrand word deur sneeu vir 50-80 minute te skop. Doen dit vir 80 minute as die sneeu lig en sag is, en 50 minute as die sneeu dik en nat is.

Deur 'n sneeublaser te druk, kan dieselfde aantal kalorieë verbrand word as om 'n stootmaaier te bestuur. Dit sal jou ongeveer 2 uur neem om 500 kalorieë te verbrand

Verbrand 500 kalorieë Stap 22

Stap 3. Maak die huis skoon

Deur ongeveer 2 uur aktief huis skoon te maak, kan 500 kalorieë verbrand word. Van die take wat gedoen kan word, sluit in stofsuig, dweil, vee, toilette skoonmaak en swaar wasgoed skuif.

U kan die tyd met 15-20 minute verkort deur 'n koptelefoon te dra, dan te sing en te dans terwyl u die huis skoonmaak. Dit moet meer pret wees

Verbrand 500 kalorieë Stap 23

Stap 4. Speel die kitaar

As jy kitaar speel terwyl jy ongeveer 130 minute staan, kan jy 500 kalorieë verbrand. As u dit soos 'n rock -kitaarspeler skommel, kan die tyd nog meer verkort word. As jy soos 'n popsanger opklim, kan dit 'n bietjie langer neem.

Hierdie skatting van 130 minute is slegs van toepassing as u regop kitaar speel. As u klaar sit, benodig u twee keer soveel tyd

Verbrand 500 kalorieë Stap 24

Stap 5. Speel met die kinders

As daar klein kinders in die huis is, speel ongeveer 90 minute lank op 'n matige vlak met hulle om 500 kalorieë te verbrand. U moet aktief by die spel betrokke wees, en u moet konsekwent beweeg.

• Met ander woorde, kies 'n speletjie soos wegkruipertjie, sokkeroefening of kat-en-muis.
  • Kinders moet minstens 60 minute per dag matige fisiese aktiwiteit ondergaan. Voeg dus 'n halfuur by tot die hoeveelheid tyd sodat u gesonder en gelukkiger kan wees.
Verbrand 500 kalorieë Stap 25

Stap 6. Gaan inkopies doen by die winkelsentrum, nie op die internet nie

U kan 500 kalorieë verbrand as u 2 uur en 15 minute vinnig van die een toonbank na die ander kan loop. Dit is slegs tyd wanneer u beweeg.

Moenie die tyd wat u doen terwyl u inkopies doen, insluit nie. U doel sal nie bereik word as u buite 'n winkel sit of by 'n kosstalletjie kuier nie

Verbrand 500 kalorieë Stap 26

Stap 7. Beweeg jou liggaam as jy gaan sit

Deur jou liggaam te beweeg, kan dit help om kalorieë te verbrand. Alhoewel u regtig deur die dag moet beweeg om 500 kalorieë op hierdie manier te verbrand, kan enige beweging nuttig wees om u gewenste doel te bereik.

• Sommige aktiwiteite wat gedoen kan word, is om op jou voete te tik, om met jou voete te sit terwyl jy sit en om heen en weer te loop wanneer jy oproepe maak.
  • Deur u ledemate deur die dag bewustelik te beweeg, kan u 350 kalorieë verbrand.
Verbrand 500 kalorieë Stap 27

Stap 8. Gebruik 'n handmatige rolstoel, nie 'n elektriese nie

As u 'n rolstoel benodig om rond te beweeg, kan u 500 kalorieë verbrand deur ongeveer 2 uur teen 'n spoed van 3 km per uur op 'n gelyke gebied te beweeg. U kan die tyd tot 30 minute of meer verkort as u vinniger beweeg.

• As u 'n elektriese rolstoel gebruik, neem dit 3 keer langer (ongeveer 6 uur) om 500 kalorieë te verbrand.
  • Om ongeveer 1 uur lank 'n rolstoelbasketbal op 'n volbaan te speel, kan 500 kalorieë verbrand.

Wenke

• As geen van die aktiwiteite in hierdie artikel u interesseer nie, vanweë die lang tyd wat dit neem, probeer om verskillende aktiwiteite te kombineer, sodat u 500 kalorieë kan verbrand. Deur dit te doen, kan u die tyd wat u benodig om elke oefening te doen, verkort. Dit maak dit ook makliker om 'n bietjie oefening in u daaglikse aktiwiteite in te sluit.
  • Onthou, die hoeveelheid tyd wat dit neem om 'n oefening uit te voer, kan afhang van u gewig en metaboliese tempo. Die instruksies in hierdie artikel moet slegs as 'n gids gebruik word. As 'n algemene reël moet dun mense langer oefen as vetsugtige mense.
  • Die tydsberamings wat hier genoem word, word gebruik vir gesonde mense wat ongeveer 65-70 kg weeg.